BREEAM-NL In-Use

Het duurzaamheidskenmerk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is tegenwoordig steeds vaker het uitgangspunt bij nieuwbouw, renovaties en gebiedsontwikkeling.
Een hoge BREEAM-score is van invloed op zowel de waarde, als op het groene imago van een  gebouw en heeft effect op een gezondere en productievere werk- en leefomgeving. Het is bruikbaar als instrument voor onder andere overheden, projectontwikkelaars, corporaties, en vastgoedbeleggers. Het keurmerk wordt beheerd door de DGBC (Dutch Green Building Council).

Het toepassen van  BREEAM-NL In-Use stelt gebouweigenaren in staat de transitie naar duurzame bestaande utiliteitsgebouwen of portefeuilles overzichtelijk en meetbaar in gang te zetten.

De Nederlandse overheid investeert fors in subsidieregelingen op het gebied van schone en duurzame energie. Een aantal voorbeelden zijn de MIA (Milieu Investeringsaftrek), EIA (Energie Investeringsaftrek) en de SDE (Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie). 

De Vastgoedadviseurs van Inspectieteam Nederland zijn opgeleid als BREEAM-NL Expert en Assessor. Dat houdt in dat wij het certificatieproces van het bestaande vastgoed voor u kunnen begeleiden, certificeren en monitoren. Zowel individuele gebouwen, als complete portfolio’s.

Meer weten? Neem dan hier contact met ons op.